top of page

OVER
ONS

Bloembollenkwekers sinds 1920

In 1920 wilde veeboer Jan van der Slot graag trouwen met zijn grote liefde Doortje. Doortje wilde echter alleen met een bollenboer trouwen en zo was Jan genoodzaakt zijn land om te spitten en zijn vee in te wisselen voor bloembollen. 

Jan van der Slot begon dit bedrijf samen met zijn broer Willem van der Slot. De naam, Gebr. J. & W. van der Slot & Zn. BV, heeft dus al een lange geschiedenis.   

Jan & Willem hebben dit bedrijf van 1920 tot 1945 gerund. 

 

Arie en Piet van der Slot, de zonen van Jan, exporteerden en kweekten de bollen van 1945 tot 1980.

Zij hebben het bedrijf doorgegeven aan hun zoons - John en René van der Slot.

 

Het bedrijf is onder deze familie geworden tot wat het nu is; een bloeiend bedrijf met zelfs takken in Frankrijk.

Gedurende het jaar telen wij op onze zandgronden in de bollenstreek Tulpen, Hyacinten en Narcissen. Deze rooien en verwerken we in de zomermaanden om de bollen in het najaar weer opnieuw te planten voor de nieuwe oogst.

In het voorjaar komen deze weer op om (afhankelijk van het soort) in maart of april in bloei te komen. Voor en tijdens de bloei voeren we een uitvoerige selectie uit op onze bloemen om te zorgen voor een topproduct. Na deze selectie kan het gewas eventueel gekopt worden om verder te groeien en zullen vanaf juni de bollen weer opnieuw gerooid gaan worden zodat de cyclus weer opnieuw kan beginnen.

Daarnaast worden in de winter snijhyacinten gebroeid, welke verkocht worden op de bloemenveiling. Onze specialiteit is de gemengde snijhyacint maar wij verkopen de snijhyacint ook gewoon op kleur.

Wij hebben dagelijks vanaf 15 december tot ca. 1 mei onze bloemen op de 4 grootste bloemenveilingen voor de klok staan.

Op deze manier hebben wij jaarrond aanbod van producten.

Certificaten en kwalificaties:
  • MPS-A gekwalificeerd

  • Certificaat topteler 2016

  • Winnaar duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2013

  • Winnaar kwaliteitscompetitie snijhyacint 2011 + 2016

  • Winnaar Keukenhofaward 2016 voor gemengde Snijhyacinten

  • Lid K.A.V.B.

  • Gecertificeerd stagebedrijf

  • Supporter en ondersteunend bedrijf voor de Bloembollencorso Bollenstreek

Alle teelthandelingen voeren we uit met ons eigen machinepark met veel aandacht voor het milieu. Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische bestrijding en bieden ondersteuning aan div. onderzoeken om de teelt verder te verduurzamen.

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van eigen opgewekte elektriciteit welke we mbv zonnepanelen opwekken. Restwarmte welke vrij komen tijdens alle processen benutten we ook weer bij het drogen en bewaren van de bloembollen.

 

Sinds 2008 bieden wij voor (buitenlandse) toeristen ook rondleidingen aan door het bedrijf en onze bloembollenvelden.

 

Sinds medio 2022 heeft ons bedrijf een nieuwe naam gekregen. Gebr. J. & W. van der Slot is Floralcolors BV geworden. Een nieuwe naam voor onze alom bekende kwaliteit.

Voor algemene promotie zijn wij ook  elk jaar trouw inzender van div. inzendingen aan de Keukenhof. Wij hebben hier dan ook een vaste plaats waar onze producten geshowd worden.

Voor verder informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Wij hopen u snel eens te mogen begroeten!

 

John & René van der Slot

Floralcolors.BV

bottom of page