top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveradmin

7.500 hyacinten onderweg naar ziekenhuizen in alle hoeken van Nederland

Voor het 10e jaar organiseert de AYA Foundation in samenwerking met hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’ actie. Op woensdagmiddag hebben vrijwilligers van Stichting AYA 7500 hyacinten ingepakt bij bollenkwekerij Gebr. J. & W. van der Slot & Zonen. De hyacinten worden naar 25 ziekenhuizen in Nederland gebracht om daar vrijdag te worden verkocht.

De kwekers die mee doen aan de actie zijn voornamelijk bloementelers uit de Bollenstreek. Tien jaar geleden pakte Rob van Haaster samen met John van der Slot de actie op om de hyacinten meer onder de aandacht te brengen bij mensen. Na het zien van een oproep van de stichting die op zoek was naar een bollenkweker, hebben ze deze taak met enthousiasme op zich genomen en zijn ze nog steeds actief betrokken.

Stichting AYA richt zich op het opleiden van zorgprofessionals om jongeren tussen 18 en 39 jaar te ondersteunen wanneer zij kanker hebben. Vorig jaar bracht de actie een bedrag van 44.000 euro op, dit jaar hoopt de stichting een bedrag van 50.000 euro op te halen.
24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page