top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveradmin

Hyacintenkwekers steunen jongvolwassenen met kanker

Jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker brengt een totaalbedrag van € 37.398,46 euro op. Dat is een positief bericht in een wereld die momenteel op zijn kop staat. Blijf gezond en steun elkaar!


Veel mensen die kanker hebben (gehad) maken zich zorgen om het coronavirus. Zeker ook de jonge patiënten, genaamd de AYA’s. Begrijpelijk, als kankerpatiënt ben je vaak kwetsbaarder. De coronacrisis raakt ook de economie hard. De gehele bloemen- en sierteeltsector verkeert door de uitbraak van het coronavirus in zwaar weer. Afgelopen januari hebben de hyacintenkwekers zich belangeloos ingezet voor het AYA Zorgnetwerk. Daarom wil het AYA Zorgnetwerk zowel alle jongvolwassenen met kanker als de hyacintenkwekers een hart onder de riem steken. De kwekers hebben laten zien hoe je samen sterker kunt zijn en de krachten positief kunt bundelen. Juist in een tijd waarin we elkaar heel hard nodig hebben. Vandaag heeft de uitreiking van de cheque plaatsgevonden. Op de foto is te zien hoe John van der Slot en Gert-Jan Hogervorst namens alle snij- en bol-op-pot hyacintenkwekers een cheque overhandigen aan Joris Krouwels (AYA ambassadeur) en Mieke Schreuder, coördinator HAYAcintenactie. Het AYA zorgnetwerk bedankt alle hyacintenkwekers en sponsoren voor hun tomeloze inzet aan deze actie.


Met dit recordbedrag kan het AYA Zorgnetwerk betere zorg voor jongvolwassenen met kanker mogelijk maken. Dat zal extra hard nodig zijn als we over een tijd weer herstellen van deze coronacrisis. Een deel van de opbrengst wordt ingezet voor onderwijs aan verpleegkundigen. Deze scholing gaat in op wat optimale AYA- zorg is, wat jonge mensen met kanker nodig hebben en de rol die de verpleegkundige daarin speelt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bespreken van de gevolgen voor opleiding, werk, emoties, sociale contacten en eventuele mogelijkheden voor behoud van vruchtbaarheid. Dit jaar zijn er maar liefst 3 acties geweest. Eén van de verkoop van de bol-op-pot hyacinten bij de filialen van Ranzijn tuin & dier, één van verkoop van de bosjes snij-hyacinten in 22 ziekenhuizen alsmede met de verkoop van snij- en bol-op-pothyacinten op de veiling en één van de verkoop van snij-hyacinten bij MBO Aeres in Velp.


Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk organiseerde voor de zesde keer deze hAYAcintenactie samen met de Nederlandse bol-op-pot én snij-hyacintenkwekers. De slogan van AYA voor deze actie is “Koop Hyacinten en steun jonge mensen met kanker”. Graag draaien wij het nu om:

“Koop hyacinten en steun hiermee de hyacintenkwekers in Nederland”

58 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page