top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveradmin

Wij ondersteunen van harte de actie "Koop hyacinten via Bloomgift en steun jonge mensen met kanker"


Hyacinten voor AYA; de HAYAcinten verkoop actie Ieder jaar in januari fleuren ze ziekenhuizen door het hele land op: verkoopkramen gevuld met kleurrijke hyacinten voor het goede doel. Met de opbrengst wordt cruciale leeftijdsspecifieke zorg gerealiseerd voor jonge mensen met kanker, ofwel AYA’s. Vanwege de corona pandemie kunnen er ook in 2022 geen hyacinten verkocht worden in de ziekenhuizen. Naast de coronazorg doen de zorgverleners er alles aan om de kankerzorg overeind te houden. Koop daarom dit jaar een bosje hyacinten op bloomgift.nl/aya.

Jongvolwassen mensen die tussen de 18 en 39 jaar kanker krijgen, worden AYA’s genoemd. Kanker op deze leeftijd is zeldzaam, het treft jaarlijks rond de 3.900 jonge Nederlanders. Dat zijn er 10 per dag. Iedere dag overlijden er 2 van hen in de bloei van hun leven.

Kanker op jonge leeftijd: dat verandert alles.

De diagnose zet de wereld van deze AYA’s op z’n kop. In de bloei van hun leven worden zij geconfronteerd met ingrijpende veranderingen op lichamelijk, emotioneel, sociaal en maatschappelijk gebied. Denk bijvoorbeeld aan verlies van vruchtbaarheid, onderbreken van studie, (blijvende) arbeidsbeperkingen en angst voor terugkeer van ziekte. Deze jonge mensen hebben unieke medische en psychosociale kenmerken. Passende AYA-zorg speelt in op de behoefte van elke AYA en verbetert de kwaliteit van leven.

“Lisanne kreeg op haar 28e de diagnose borstkanker, net toen ze promotie maakte op haar werk en op het punt stond een huis te kopen. Kanker zette het leven van Lisanne finaal op zijn kop. Dennis was 30 jaar toen hij de diagnose kwaadaardige hersentumor kreeg. Kanker maakte zijn toekomst zeer onzeker.” Lisanne en Dennis zijn ambassadeur voor de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation en zij nemen je mee op hun bezoek aan de hyacintenkweker:Er is veel geld nodig om alle AYA’s in Nederland AYA-zorg te kunnen bieden, zorgverleners op te leiden en wetenschappelijk onderzoek te doen. Tot op heden is er weinig structurele financiering voor deze cruciale activiteiten. Daarom steu

nen de hyacintenkwekers sinds 2015 belangeloos het AYA Zorgnetwerk met hun HAYAcinten. Normaliter via de verkoopkramen in de ziekenhuizen, sinds de corona pandemie ook online.

Online actie 2022

In 2022 slaat het AYA Zorgnetwerk voor de tweede maal de handen ineen met de Nederlandse hyacintenkwekers en online bloemen- en planten verrassingswebshop Bloomgift. Van 3 januari 2022 tot 31 januari 2022 biedt Bloomgift prachtige bol- en snijhyacinten aan in hun webshop: www.bloomgift.nl/aya

Verras een vriend, familielid of collega met een bloemetje in de brievenbus en draag bij aan de beste zorg voor AYA-patiënten.


20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page